Uutiset

Kohti unelmia ja yhdenvertaisuutta

Tänään 25.2. vietetään CI – päivää.  Sillä halutaan tuoda sisäkorvaistutetta esille ja kertoa istutteen hyödyistä ja upeista selviytymistarinoista, joita meillä CI – käyttäjillä riittää laidasta laitaan.  Päivä kertoo meille kaikille, asiaan tutustuneille ja asiaan vihkiytymättömille, että tämäkin vaihtoehto on olemassa kuulon kuntoutuksessa.

Mistä kuulon kuntoutuksessa on kyse?

Minulle kuulon kuntoutuksessa on kyse yhdenvertaisuudesta, esteettömyydestä ja saavutettavuudesta. Nämä ovat asioita, joita tuodaan ja pidetään esillä vammasta riippumatta. Yhdenvertaisuus takaa meille kaikille saavutettavan yhteiskunnan ja sitä kautta kenenkään ei tarvitse tai pitäisikään tuntea olevansa taakka kenellekään yksityis- tai työelämässään. Osa meistä tarvitsee erilaisia tukitoimenpiteitä selviytyäkseen työssään, harrastuksessaan tai ylipäätään arjessaan, ja toiset meistä pärjäävät ns. kevyemmillä ratkaisuilla. Se meille kaikille suotakoon kullekin omakohtaisesti. Ratkaisut, jotka toimivat jollakin, eivät välttämättä toimi toisella ja se ei ole keneltäkään muulta pois. Pääasia on, että kaikilla meillä on yhtäläinen mahdollisuus olla täysivaltainen osa yhteiskuntaa omalla parhaalla mahdollisella tavallaan.

Sisäkorvaistute mahdollistaa monelle kouluttautumisen, työllistymisen ja täysipainoisen harrastus- ja vapaa-ajan toiminnan tarvitsematta pelätä syrjäytyvänsä vain siksi, ettei kuule.  Sisäkorvaistute antaa mahdollisuuden tavoitella unelmiaan ja laajentaa rajojaan, poistua jopa omalta mukavuusalueeltaan, koska tietää, että ”mä pystyn, mä voin ja mähän teen sen”.

Haastan kaikki CI-käyttäjät jakamaan sosiaalisessa mediassa oman julkaisun.  Kerro meille kaikille muille mikä ääni sinut tekee onnelliseksi, mikä sinun mielestäsi on juuri SE juttu istutteessa tai ihan mitä haluat meille muille kertoa.  Käytä päivityksessäsi yhtä tai useampaa aihetunnistetta (hashtag #):  #ciday #ciday2019 #cochlearimplantday # cochlearimplant #sisäkorvaistute #happysound

Vietetään yhdessä ihana CI-päivä!

Lisätietoa sisäkorvaistutteesta 

Karoliina Toivonen
puheenjohtaja, CI-toimikunta, CiTo