Tilaa työpaja

Neljä ihmistä pöydän äärellä tekevät jotain älypuhelimillaan. Yksi heistä neuvoo vieressä istuvaa henkilöä. Viides henkilö seuraa seisoen, mitä tilanteessa tapahtuu.

Digipaja on hyvä keino tutustua omaan älylaitteeseen ja saada oppiminen käyntiin. Pajassa harjoitellaan mm. Internet-hakutoimintoja ja älylaitteen perusasetusten hallintaa osallistujien toiveiden pohjalta. Käytännön harjoitusten lisäksi pajassa on tilaa keskustella digitalisaatiosta ja sen herättämistä ajatuksista. Voit osallistua ilman aiempaa osaamista.

Voit tilata myös yhdistyksen tarpeisiin räätälöidyn digipajan. Tällaisessa pajassa voidaan perehtyä esimerkiksi Facebook-sivuston ja WhatsAppin käyttöön, valokuvaukseen tai vaikkapa johonkin yhdistyksen toimintaa tukevaan digitaaliseen palveluun.

Yhden pajan kesto on kaksi ja puoli tuntia. Tilan valmistamiseen on lisäksi hyvä varata ylimääräinen puoli tuntia. Oppimisen takaamiseksi yhden pajan osallistujamäärä on rajattu 12 henkilöön.

Miten tilaat työpajan? 

  1. Lähetä meille sähköposti ja kerro, millainen paja teitä kiinnostaa: hanna.rantala[at]kuuloliitto.fi
  2. Ehdota teille sopivia ajankohtia.
  3. Etsi paikkakunnaltasi pajaan sopiva tila ja varaa se pajan käyttöön 3 tunniksi.
  4. Ilmoita, onko yhdistyksessänne käytössä induktiosilmukkaa tai onko työpajatilassa induktiosilmukka. Jos ei, järjestämme induktion muuta kautta.
  5. Varaa tarvittaessa kirjoitustulkkaus.
  6. Nimeä pajalle yksi vastuuhenkilö, jonka kanssa voimme sopia käytännön järjestelyistä.

Miten valmistaudut pajaan 

Ota mukaan oma älypuhelin tai tabletti. Mukanani on kaksi varatablettia, jos mietit vielä laitteen hankintaa. Pajan jälkeen vastaa lyhyen palautekyselyyn.

Missä digiopastusta ja -tukea on tarjolla? 

Digitukea, digiopastusta, atk-kursseja, tietokoneneuvontaa… Digitukea on saatavilla monilla nimillä. Selvitä, tarjotaanko omassa asuinkunnassasi digiopastusta ja koska sitä on tarjolla.
SeniorSurfin opastuskartta näyttää sinulle, missä digitukea on tarjolla.

Digitukea on saatavilla myös verkossa: hae tietoa sinua askarruttaviin pulmiin internetistä.
Esimerkiksi Yle:n Digitreenit tarjoaa tietoa ja tukea itsenäiseen opiskeluun.