Kuuloliiton kuulokurssit alueilla ja Kopolan kurssikeskuksessa sekä etävertaisryhmät

Alueilla järjestettävät kurssit (2pv+1pv)

Kuuloliitto järjestää seitsemän alueellista kuulokurssia vuonna 2024. Viisi kurssia on suunnattu ikääntyneille kuulokojeen käyttäjille, yksi kurssi on tarkoitettu työikäisille ja yksi kurssi on tinnituspainotteinen. Kaikkiin kursseihin voi myös läheinen osallistua.

Ajankohdat ja paikkakunnat ovat:

Sähköiseen hakemukseen pääset klikkaamalla ylläolevasta kurssilistasta kyseistä kurssia. Kurssit löytyvät myös tapahtumakalenterista. Hakemuslomake tarvittaessa myös word-muodossa:
Hakemus kuulokurssille 2024

Kurssien tavoitteena on tarjota osallistujille ja heidän läheisilleen mahdollisuus toisten samassa tilanteessa olevien kohtaamiseen. Kursseilla käsitellään kuuloon ja tinnitukseen liittyviä teemoja sekä kuulon vaikutusta toimintakykyyn. Osallistujat saavat valmiuksia kuulokojeen käyttöön sekä tietoa kuulon apuvälineistä, kommunikaatiomenetelmistä ja tulkkauspalveluista. Vertaiskeskustelut ja läheisten kokemukset arjessa toimimisen keinoista ovat osa kurssiohjelmaa. Alueilla toteutettavat kurssit sisältävät kahden päivän kurssiohjelman ja puolen vuoden kuluttua järjestettävän jatkotapaamisen, jonka ajankohta sovitaan kurssilla (pois lukien tinnituskurssi).

Kurssit toteutetaan STEA-avustuksella. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, mutta matkakuluista osallistujat vastaavat itse. Majoitus järjestetään täysihoidolla kahden hengen huoneissa. Osallistujilta edellytetään omatoimisuutta ja aktiivista osallistumista koko kurssin ajalle. Kurssilla ei ole avustavaa henkilökuntaa.

Hakemukset tulee lähettää kuusi viikkoa ennen kurssin ajankohtaa, joko täyttämällä sähköinen hakemus Kuuloliiton verkkosivuilla, sähköpostilla tai maapostina. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssivalinnasta noin kolme viikkoa ennen kurssia. Valinnassa etusijalla ovat hakijat, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet Kuuloliiton kuulokursseille.

Lisätietoja ja hakemukset:

Turun, Lahden, Rokuan, Seinäjoen kurssit sekä tinnitus- ja työikäisten kurssit: Asiantuntija Anna-Maija Tolonen, anna-maija.tolonen@kuuloliitto.fi, p. 044 752 5574, Puutarhakatu 8 b F 607, 20100 Turku.

Rovaniemen kurssi: Asiantuntija Maria Timonen, maria.timonen@kuuloliitto.fi, p. 0400 903 407, Kuuloliitto ry, PL 1199, 70211 Kuopio

Kopolan kurssikeskuksessa järjestettävät kurssit

Kuuloliiton Kopolan kurssikeskus (Kuhmoinen) järjestää kymmenen viiden päivän kuulokurssia vuonna 2024 ikääntyneille kuulokojeen käyttäjille ja heidän läheisilleen.

Ajankohdat ovat:

Kurssien tavoitteena on tarjota osallistujille ja heidän läheisilleen mahdollisuus toisten samassa tilanteessa olevien kohtaamiseen. Kursseilla käsitellään kuuloon liittyviä teemoja sekä kuulon vaikutusta toimintakykyyn. Osallistujat saavat valmiuksia kuulokojeen käyttöön sekä tietoa kuulon apuvälineistä, kommunikaatiomenetelmistä ja tulkkauspalveluista. Vertaiskeskustelut ja läheisten kokemukset arjessa toimimisen keinoista ovat osa kurssiohjelmaa. Kurssit sisältävät viiden päivän kurssiohjelman.

Kurssit toteutetaan STEA-avustuksella. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, mutta matkakuluista osallistujat vastaavat itse. Majoitus järjestetään täysihoidolla. Osallistujilta edellytetään omatoimisuutta ja aktiivista osallistumista koko kurssin ajalle. Kurssilla ei ole avustavaa henkilökuntaa.

Hakemukset tulee lähettää kuusi viikkoa ennen kurssin ajankohtaa, joko sähköpostilla tai maapostina. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssivalinnasta noin kolme viikkoa ennen kurssia. Valinnassa etusijalla ovat hakijat, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet Kuuloliiton kuulokurssille.

Lisätietoa ja hakemukset: Asiantuntija Sanna Lehtoväre sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi, 040 770 3803, Kopolan kurssikeskus Velisjärventie 50, 17800 Kuhmoinen

Kuuloliiton etäkurssit ja etävertaisryhmät

Etäkuulokursseilla ja etävertaisryhmissä käsitellään kuuloon/tinnitukseen liittyviä teemoja. Kursseilla ja ryhmissä on mahdollisuus käydä vertaiskeskustelua sekä vaihtaa kokemuksia arjessa toimimisesta ja työssä jaksamisen keinoista. Etäkurssit ja etävertaisryhmät muodostuvat kolmen tapaamiskerran kokonaisuudesta ja syksyllä 2024 olevasta jatkopäivästä. Osallistujien toivotaan osallistuvan kaikkiin tapaamiskertoihin. Tapaamiset toteutetaan Teams-alustalla. Ohjeet osallistumisesta lähetämme ilmoittautuneille. Ohjaajina toimivat Kuuloliiton asiantuntijat.

Lisätietoa: Sanna Lehtoväre p. 040 770 3803, sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi ja Anna-Maija Tolonen p. 044 752 5574 anna-maija.tolonen@kuuloliitto.fi

Tinnituksen etäkurssi

Tinnituksen etäkurssin tavoitteena on tarjota henkilöille, joilla on tinnitusta ja heidän läheisilleen mahdollisuus toisten samassa tilanteessa olevien kohtaamiseen. Etäkurssilla käsitellään tinnitukseen liittyviä haasteita ja pohditaan yhdessä keinoja tinnituksen häiritsevyyden vähentämiseen. Tinnituksen etäkurssille voi osallistua myös yhdessä läheisensä kanssa.

Ajankohdat: ti 16.1. klo 18.00-19.30, ti 23.1. klo 18.00-19.30, ti 30.1. klo 18.00-19.30. Syksyn kurssi: ti 3.9. klo 18.00-19.30, ke 11.9. klo 18.00-19.30 ja ti 17.9. klo 18.00-19.30.

Ilmoittautuminen: sähköpostilla 8.1.2024 mennessä Kuuloliittoon Sanna Lehtovärelle, sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi

Lähetä nimi, sähköpostiosoite, läheisen osallistuminen ryhmään ja keskusteluaiheet, joita toivoisit tinnituksen etäkurssilla käsiteltävän. Tule rohkeasti mukaan!

Läheisten etävertaisryhmä

Läheisten etävertaisryhmä on tarkoitettu huonokuuloisten läheisille. Ryhmässä käydään vertaiskeskusteluja ja vaihdetaan kokemuksia arjessa toimimisesta. Ryhmän vetäjänä toimii Kuuloliiton asiantuntija Sanna Lehtoväre.

Ajankohdat: to 18.1. klo 17.00-18.30, to 25.1. klo 17.00-18.30, to 1.2. klo 17.00-18.30. Jatkotapaaminen syksyllä 2024.

Ilmoittautuminen: sähköpostilla 12.1.2024 mennessä Kuuloliittoon Sanna Lehtovärelle, sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi

Lähetä nimi, sähköpostiosoite ja keskusteluaiheet, joita toivoisit läheisten etävertaisryhmässä käsiteltävän. Tule rohkeasti mukaan!

Kuulon etävertaisryhmä työikäisille

Työikäisten vertaisryhmässä on mahdollisuus käydä vertaiskeskustelua samassa tilanteessa olevien kanssa, vaihtaa kokemuksia ja pohtia yhdessä työssä ja arjessa jaksamisen keinoja. Työikäisten etävertaisryhmä muodostuu kolmen tapaamiskerran kokonaisuudesta ja syksyllä 2024 olevasta jatkopäivästä.

Ajankohdat: ti 13.2. klo 18.00-19.30, ti 20.2. klo 18.00-19.30, ti 27.2. klo 18.00-19.30. Jatkopäivä syksyllä 2024.

Ilmoittautuminen: sähköpostilla 5.2.2024 mennessä Kuuloliittoon Sanna Lehtovärelle, sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi

Lähetä nimi, sähköpostiosoite ja keskusteluaiheet, joita toivoisit vertaistapaamisissa käsiteltävän. Tule rohkeasti mukaan!

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste-Kuulokurssitoiminta-2024 (PDF)