Kuulokurssit 2021

Kuuloliiton Kuulokurssit alueilla ja Kopolan kurssikeskuksessa

Alueilla järjestettävät kurssit (2pv+1pv)

Kuuloliitto järjestää kymmenen alueellista kuulokurssia vuonna 2021. Kahdeksan kurssia on suunnattu ikääntyneille kuulokojeen käyttäjille, yksi kurssi on tarkoitettu työikäisille ja yksi kurssi on tinnituspainotteinen. Kaikkiin kursseihin voi myös läheinen osallistua.

Ajankohdat ja paikkakunnat ovat:

28.-29.9.2021 Vaasa, Scandic Waskia

29.-30.9.2021 Kemijärvi, Koillis-Lapin musiikkiopisto ja Hotelli Mestarin Kievari (kurssi täynnä)

6.-7.10.2021   Lahti, Scandic Lahti City

12.-13.10.2021 Jyväskylä, Scandic Laajavuori

20.-21.10.2021 Turku, Ruissalon Kylpylä

27.-28.10.2021 Joensuu, Sokos Hotel Kimmel

10.-11.11.2021 Tinnituspainotteinen kurssi, Scandic Tampere Station

27.-28.11.2021 Työikäisten kurssi, Original Sokos Hotel Vantaa

Kurssit löytyvät myös tapahtumakalenterista.

Kurssien tavoitteena on tarjota ikääntyneille, työikäisille, tinnituksesta kärsiville ja heidän läheisilleen mahdollisuus toisten samassa tilanteessa olevien kohtaamiseen. Vertaiskeskustelut ja läheisten kokemukset kuulon tuomista haasteista sekä arjessa toimimisen keinoista ovat osa kurssiohjelmaa. Kursseilla käsitellään kuuloon liittyviä teemoja ja kuulon vaikutusta toimintakykyyn. Osallistujat saavat valmiuksia kuulokojeen käyttöön, sekä tietoa kuulon apuvälineistä, kommunikaatiomenetelmistä ja tulkkauspalvelusta.

Työikäisten kurssilla käsitellään myös työelämään liittyviä kuulon tuomia haasteita ja pohditaan yhdessä keinoja työssä jaksamiseen. Tinnituskurssilla perehdytään kuuloaistin toimintaan ja tinnituksen poisoppimisen menetelmään.

Kurssit sisältävät kahden päivän kurssiohjelman ja puolen vuoden kuluttua järjestettävän jatkotapaamisen, jonka ajankohta sovitaan kurssilla. Tinnituskurssilla ei ole jatkopäivää. Majoitus on kahden hengen huoneissa täysihoidolla. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Matkakuluista osallistujat vastaavat itse.

Kurssien järjestelyjen osalta seurataan aktiivisesti koronaepidemian tilannetta, ja kurssit toteutetaan aina viranomaisohjeita noudattaen. Mikäli tilanne alueilla muuttuu, tiedotamme kurssien mahdollisesta perumisesta tai siirtämisestä myöhempään ajankohtaan.

Lisätietoa ja hakemukset:

Asiantuntija Maria Timonen p. 0400 903 407, maria.timonen@kuuloliitto.fi

Asiantuntija Sanna Lehtoväre p. 040 770 3803, sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi

Asiantuntija Anna-Maija Tolonen p. 044 752 5574, anna-maija.tolonen@kuuloliitto.fi

Hakemukset tulee lähettää viimeistään kuusi viikkoa ennen kurssin ajankohtaa, joko täyttämällä sähköisen hakemuksen Kuuloliiton sivuilla, sähköpostilla tai maapostina. Hakemukset Vaasan, Lahden ja Turun kursseille: Sanna Lehtoväre, Kopolan kurssikeskus, PL 11, Velisjärventie 50, 17801 Kuhmoinen. Hakemukset Jyväskylän, Rokuan, Joensuun sekä tinnitus- ja työikäistenkurssille: Maria Timonen, Kuuloliitto ry, PL 1188, 70211 Kuopio.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssivalinnasta kirjeellä noin kolme viikkoa ennen kurssia. Valinnassa etusijalla ovat hakijat, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet Kuuloliiton kuulokurssille.

Kopolan kurssikeskuksessa järjestettävät kurssit

Kuuloliiton Kopolan kurssikeskus (Kuhmoinen) järjestää kymmenen viiden päivän kuulokurssia vuonna 2021 ikääntyneille kuulokojeen käyttäjille ja heidän läheisilleen.

Ajankohdat ovat:

Kurssien tavoitteena on tarjota ikääntyneille ja heidän läheisilleen mahdollisuus toisten samassa tilanteessa olevien kohtaamiseen. Vertaiskeskustelut ja läheisten kokemukset kuulon tuomista haasteista sekä arjessa toimimisen keinoista ovat osa kurssiohjelmaa. Kursseilla käsitellään kuuloon liittyviä teemoja ja kuulon vaikutusta toimintakykyyn. Osallistujat saavat valmiuksia kuulokojeen käyttöön, sekä tietoa kuulon apuvälineistä, kommunikaatiomenetelmistä ja tulkkauspalvelusta.

Kurssit sisältävät viiden päivän kurssiohjelman. Majoitus on kahden hengen huoneissa täysihoidolla. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Matkakuluista osallistujat vastaavat itse.

Kurssien järjestelyjen osalta seurataan aktiivisesti koronaepidemian tilannetta, ja kurssit toteutetaan aina viranomaisohjeita noudattaen. Mikäli tilanne alueilla muuttuu, tiedotamme kurssien mahdollisesta perumisesta tai siirtämisestä myöhempään ajankohtaan.

Lisätietoa ja hakemukset:

Suunnittelija Sanna Lehtoväre p. 040 770 3803, sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi

Hakemukset tulee lähettää viimeistään kuusi viikkoa ennen kurssin ajankohtaa, joko sähköpostilla tai maapostina seuraavasti: Kopolan kurssikeskus, PL 11, Velisjärventie 50, 17801 Kuhmoinen. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssivalinnasta kirjeellä noin kolme viikkoa ennen kurssia. Valinnassa etusijalla ovat hakijat, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet Kuuloliiton kuulokurssille.

Kuulon vertaisryhmä työikäisille verkkokurssina

ajankohdat: ke 28.4., ti 4.5. ja ti 11.5. klo 18-19.30 ja jatkotapaaminen alkusyksystä, joka sovitaan ryhmän kanssa. Tutustu tarkemmin: Kuulon vertaisryhmä työikäisille

Ikääntyvien kuulokojeen käyttäjien ja heidän läheistensä Kuulokurssi verkkokurssina

alkaen 28.4. Tutustu tarkemmin: Ikääntyvien kuulokojeen käyttäjien ja heidän läheistensä Kuulokurssi

Tietosuojaseloste – Kuulokurssitoiminta ja Kuulokurssit