Uutiset

Työelämän neuvontapuhelin käynnistyy

Mietityttääkö sinua, mistä saat apua työelämän kysymyksiin? Minkälaisia tukia on saatavilla ja mistä? Minkälaisista mukautuksista ja apuvälineistä voisi olla minulle hyötyä? Entä mistä saan vertaistukea?

Kuuloliiton työelämän neuvontapuhelin aukeaa kokeiluluonteisesti kesäkuussa 14.6. klo 10-12 ja elokuusta alkaen se on auki kahden viikon välein. Neuvontapuhelin on tarkoitettu sekä kuulovammaisille että kuulovammaisten työelämän kysymyksiä pohtiville ammattilaisille ja työnantajille. Tarkemmat tiedot neuvonnasta näet täältä .

Neuvonta on kaikille maksuton ja avoin. Neuvomme esimerkiksi työtä hakevia tai jo työssä olevia, minkälaisia apuvälineitä tai kohtuullisia mukautuksia työpaikalle voi saada. Työnantaja saa neuvontapuhelimen lisäksi ohjeistusta muun muassa kohtuullisiin mukautuksiin liittyvästä järjestelytuesta. Emme kuitenkaan tee työpaikkakäyntejä, soveltuvuustestejä tai muita julkisen työvoimaviranomaisen tai terveydenhuollon ammattilaisen toimialueeseen kuuluvia tehtäviä.

Neuvontapuhelimeen vastaa kuulovammaisten työelämän kysymyksiin perehtynyt asiantuntija. Keskustelu on luottamuksellista ja vastaaja on vaitiolovelvollinen.

Katso neuvontapuhelimen (09) 580 3004 aukioloajat täältä.  Neuvontaan voi olla yhteydessä myös sähköpostilla tai skypellä.

Tietoa työelämästä ja kuulosta löytyy myös Kuulolla työssä –sivustolta.

Lisätietoja:

Esa Kalela
esa.kalela@kuuloliitto.fi, puh. 041 53 65013