Uutiset

Työelämän neuvontapuhelin tietää mukautuksista – soita 09 580 3004

Työelämän neuvontapuhelin

Työelämän neuvontapuhelin auttaa, kun huonokuuloista työntekijää, työterveyshuoltoa tai työnantajaa askarruttaa jokin kuuloon ja työelämään liittyvä kysymys.  Työelämäneuvontaan voi ottaa yhteyttä myös sähköpostilla ja Skype-yhteydellä.

Kuuloliitossa työelämäkysymyksiin vastaavat kehittämispäällikkö Anniina Lavikainen ja erityisasiantuntija Esa Kalela.

– Työelämäpalvelu avattiin, koska käytännössä tietoa esimerkiksi työelämän mukautuksista kuulovammaiselle on ollut hankala löytää.  Tiedon puutetta ja tarvetta on sekä huonokuuloisilla itsellään että työnantajilla ja työterveyshuolloilla.

– Kuulovammaisten kertoman mukaan eri puolilla Suomea ja eri paikoista saa erilaisia vastauksia työelämän mukautuksiin liittyen.  Kuulovammaisen tarpeista lähtevää kokonaisvaltaista ja laaja-alaista käsitystä ei kuitenkaan aina löydy.  Työelämän neuvontapuhelin paikkaa tätä puutetta, kertoo Anniina Lavikainen.

Neuvontapuhelin on tarkoitettu sekä kuulovammaisille että kuulovammaisten työelämän kysymyksiä pohtiville ammattilaisille ja työnantajille.  Neuvonta on kaikille maksuton ja avoin.

Neuvonnasta voi kysyä esimerkiksi, millaisia apuvälineitä ja kohtuullisia mukautuksia työpaikalle voi saada, mitkä mukautukset kuuluvat työnantajalle, ja mihin mukautuksiin saa järjestelytukea.

09 580 3004 -neuvontapuhelin on auki aina parillisen viikon torstaina.  Katso tarkemmat ajat  tästä.
Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse tyoelamaneuvonta@kuuloliitto.fi ja Skype-yhteydellä.  Katso ohjeet täältä.

Työelämää ja kuuloa koskevaa tietoa löytyy myös Kuulolla työssä -sivustolta.