Tuettu loma huonokuuloisille aikuisille

Paikka: Santa's Resort & Spa Hotel Sani
Osoite: Kalajoki, Suomi
Katso kartalla

MTLH järjestää tuettuja lomia toistaiseksi turvatoimia noudattaen. Koronapandemiatilannetta seurataan aktiivisesti ja lomakohteissa noudatetaan viranomaisohjeita ja määräyksiä.  Loman peruuntumisesta ilmoitetaan hakijoille. MTLH suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttämistä ja järjestää kaikille lomalaisille maskit lomakohteissa (4 kpl/pv). Tällä hetkellä yksin matkustaville lomalaisille pyritään järjestämään majoituksen 1hh. Lomalla noudatetaan turvallisuusohjeita kuten riittävät turvavälit sekä käsien peseminen. Mikäli kuuluu riskiryhmään, neuvotellaan lääkärin kanssa lomalle osallistumisesta. Lomalle ei saa osallistua flunssaoireisena ja loma tulee peruuttaa, jos sairastuu.

”Voimaa vertaisuudesta lomat omatoimisille aikuisille”

LOMAPAIKKA                                                                                                 LOMA-AIKA                                    

Santa´s Resort & Spa Hotel Sani (Kalajoki)                                                       22.8.- 27.8.2021

Suomen Latu Kiilopää/Hotelli Niilanpää (Saariselkä /Inari)                        29.8.- 3.9.2021

Imatran Kylpylä (Imatra)                                                                                      5.9.- 10.9.2021

Kuntoutumiskeskus Apila Oy (Kangasala)                                                         6.9.- 11.9.2021

Kylpylähotelli Peurunka (Laukaa)                                                                       26.9.- 1.10.2021

Lehmirannan lomakeskus (Salo)                                                                        27.9.- 2.10.2021

Omavastuuosuudet:

Loman omavastuuosuus on 20 €/hlö/vrk, alle 17-vuotiaat veloituksetta.

Matkakuluista lomalaiset vastaavat itse.

Loman sisältö:

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen lomaohjelma, johon osallistuminen on vapaaehtoista. sekä lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Kuuloliitosta on mahdollisuuksien mukaan lomilla mukana vapaaehtoinen vertaisohjaaja järjestäen pienimuotoisia ohjelmatuokioita. Kuuloliitto järjestää pääsääntöisesti yhden kuuloaiheisen keskusteluluennon lomaviikolla. Loma alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän lounaaseen.

Loman tavoite:

Tavoitteena on, että osallistujat tapaavat muita huonokuuloisia ja saavat vertaisseuran kautta tukea ja voimavaroja. Lomalla tulee selviytyä itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa.

Hakemuksen täyttäminen:

Samassa taloudessa asuvat (puoliso ja lapset) täyttävät yhden yhteisen hakemuksen, muutoin jokainen hakee lomalle henkilökohtaisesti. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä. Henkilötunnus ilmoitetaan täydellisenä, sekä muut henkilö- ja osoitetiedot. Tulotiedot on merkittävä myös puolison osalta, vaikka lomaa anoisikin yksinään. Lomatuen tarpeen perustelut ovat välttämättömät, koska MTLH tekee lomavalinnat niiden perusteiden mukaan, jotka hakija on hakemuksellaan ilmoittanut lomatuen tarpeelleen. Perusteluja-kohtaan on syytä kirjoittaa sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset, erityisesti kuuloon liittyvät asiat, esim. kuulokoje ja huonon kuulon aiheuttamat vaikeudet.

Hakemukseen on merkittävä sille varattuun kohtaan tieto järjestöstä ja kohderyhmästä, jonka varaamaa lomajaksoa anotaan ”Kuuloliitto/Aluetyö”. Hakemuksessa voi ilmoittaa 3 lomatoivetta. Lomatuen hakeminen ei edellytä Kuuloliiton paikallisyhdistyksen jäsenyyttä. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi. Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin 2 kk ennen loman alkamispäivää. Hakemuksia ei palauteta. Peruutukset myönnetystä lomatuesta on tehtävä henkilökohtaisesti MTLH:oon.

Kaikkien lomien hakuaika loppuu 3 kk ennen loman alkua. Hakemus tulee tehdä mieluiten sähköisenä, linkki sähköiseen hakemukseen: https://lotu.lomajarjestot.fi/t/MTLH/calendar/list. Hakemuksen voi myös tulostaa MTLH:n sivuilta.

Lomahakemukset palautetaan osoitteella:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki.

Lisätietoja:

www.mtlh.fi sekä MTLH ry p. 010 2193 460, arkisin klo 9-13, tai Mia Kalpa, p. 040 455 7067, mia.kalpa@mtlh.fi

Kuuloliitto ry:

Sanna Lehtoväre p. 040 7703803, sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi