Kuulolähipalvelukoulutus osa 1

Paikka: Scandic Kuopio
Osoite: Satamakatu 1, 70100 Kuopio, Suomi
Katso kartalla

Simpukka meren rannalla.

Kuulolähipalvelu on yhdistysten järjestämää, vapaaehtoisvoimin toteutettavaa ohjausta ja neuvontaa. Kuulolähipalvelutoimijat tukevat kuulokojeen ja apuvälineiden käytössä sekä neuvovat kuulonkuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Kuuloliiton valtakunnallinen kuulolähipalvelukoulutus on kokonaisuus, joka sisältää peruskurssin 1. ja 2. sekä ennakkotehtäviä. Kurssilaiset sitoutuvat osallistumaan molemmille kursseille.

KUULOLÄHIPALVELU – Peruskurssin 1. osa 2023, jonka 2. osa järjestetään helmikuussa 2024.

Peruskurssin 1. osan tavoitteena on oppia vapaaehtoistoiminnan periaatteet ja kuulonkuntoutuksen perusteet sekä tiedostaa kuulolähipalvelun merkitys sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuudessa. Lisäksi tutustutaan erilaisiin kuulokojeisiin ja kuulon apuvälineisiin.

Kohderyhmä: Kuulolähipalvelusta kiinnostuneet vapaaehtoiset. Kurssille valitaan 16 kurssilaista, korkeintaan kaksi osallistujaa/kuuloyhdistys. Koulutukseen osallistumisesta sovitaan kuuloyhdistyksen kanssa, jolloin yhdistys maksaa osallistumisen ja matkojen omavastuuosuuden.

Osallistumismaksu: 60€/henkilö, sisältää koulutuksen, ohjelman mukaiset ruokailut ja majoituksen. Ilman majoitusta osallistumismaksu on 20€/ henkilö. Matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta halvimman kulkuneuvon mukaan.

Kurssille hakeminen tapahtuu ensisijaisesti Kilta-järjestelmän kautta: http://kilta.kuuloliitto.fi/kotisivut (1.6. – 10.9.2023). Kurssille valituille ilmoitetaan syyskuun aikana.

Koulutus järjestetään Opintokeskus Siviksen tuella.