Blogit

Moottorikorvien pikkujouluristeily

Pikkujouluristeily oli huippu aloitus joulukuulle! Aina hauskaa nähdä tuttuja kavereita sekä tutustua uusiin ihmisiin. Jälleen kerran huomasi vertaistuen tärkeyden ja miten hienoa päästä kokemaan kivoja juttuja yhdessä. Tukholmassa oli mukava kävellä ympäriinsä jouluisessa tunnelmassa. Toivottavasti myös ensi vuodelle saadaan pikkujouluristeily! 

Susanna Haarala 

 Haluan jakaa oman kokemukseni ensimmäisestä Nuto-tapahtumastani. Sain kuulla tapahtumasta Discord-kanavalta ja päätin hakea mukaan. Alkuun jännitti tietysti koska paljon uusia ihmisiä ja kyseessä olisi vielä viikonlopun kestävä risteilyreissu.  Pakko sanoa, että jännitin aivan turhaan.  Vertaistuki oli sanoin kuvaamattoman puhdistavaa ja auttavaa. Itse en ole ikinä ennen saanut minkäänlaista vertaistukea tai tavannut muita huonokuuloisia. Joten en osannut edes ymmärtää miten elintärkeää vertaistukitodellisuudessa on, ja se tunne, että kuuluu johonkin porukkaan. Normaalisti kun ollut pelkästään kaveriporukoissa, jossa kukaan muu ei ole huonokuuloinen on välillä tullut tunne, että on ulkopuolinen ja joutuu selittämään sitä, että se että ei tajua mistä asiasta on puhe johtuu siitä, kun ei kuule ei sen takia että ei ymmärtäisi. Koko risteilyn ajan kertaakaan ei tarvinnut selittää, että miksi ei kuule ja tuntea häpeää ja nolostusta siitä, että joutuu useampaan otteeseen pyytämään jotakuta toistamaan jotain mitä on sanottu.  Sain risteilyltä paljon vinkkejä ja apukeinoja huonokuuloisena elämiseen ja uusia kavereita. Ehdottomasti jatkossa aion osallistua tuleviin tapahtumiin, ja suosittelen kaikkia uusia myös liittymään, vaikka alkuun jännittäisikin.   

 Julia Honkanen 

 Odotin tätä risteilyä kovasti, koska kävin viimeksi Ruotsin laivalla ennen koronaa. Oli kiva nähdä paljon tuttuja kasvoja, ja tuli tutustuttua myös uusiin ihmisiin. Ohjelmaa riitti laivalla sekä Tukholmassa. Jouluruoka- ja aamupalabuffetit olivat makoisia. Oli tosi kiva pikkujouluristeily! 

Jenna Linsuri 

 Kuuloliiton nuorten aikuisten pikkujouluristeily Tukholmaan oli ehdottomasti vuoden kohokohta. Oli ilo vuoden 2022 nutolaisena nähdä tapahtumassa myös uusia kasvoja. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Heittäytymistä ja huumoria riitti. Saattoi meitä olla yksi jos useampi aamutunneille asti tanssilattialla. Sunnuntaina oli väsyneen näköistä porukkaa, mutta sehän kertoo vain siitä et valvottu on ja hauskaa oli. Tapahtumasta jäi käteen uusia ystäviä ja rentoutunut fiilis. Tästä on hyvä jatkaa laskeutumista joulun viettoon! ❤️ 

Janna Käsmä  

Koko Moottorikorvien porukka toivottaa kaikille oikein hyvää joulua!🎅🏻