Uutiset

Presidentinvaalien äänestyspaikoilla keräys vammaisille ja pitkäaikaissairaille

Pieni ele -keräyslippaat. Lahjoita kotimaan vammaisille ja sairaille.

Vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi järjestettävä pieni ele -vaalikeräys alkaa 17.1.2024 presidentinvaalien yhteydessä. Vapaaehtoiset lipasvahdit keräyslippaan kera tapaat äänestyspaikallasi.

Kuuloliitto on mukana keräyksessä. Lahjoituksia käytetään muun muassa kuuloyhdistysten vertaistoimintaan, kuuloautotapahtumiin ja kuulolähipalveluun. Lipasvahteina toimivat kuuloyhdistysten vapaaehtoiset.

Keräyksen 117 vuoden historian aikana monelle lahjoittaminen vammaisille ja pitkäaikaissairaille on ollut perinne. Lipasvahdit kertovat, kuinka tutut lahjoittajat palaavat keräyspisteelle aina uudelleen vuoden aikana keräämänsä kolikkopussin kanssa. Lahjoituksilla tuhannet ja tuhannet vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat saaneet tukea – vertaistukea, apuvälineitä, opaskoiria, kuntoutusta, piristystä elämään ja paljon muuta.

”Tyhjensin possupankin tarkoituksella pienen eleen keräykseen ennakkoäänestys paikalla.”
-Lahjoittaja

pieni ele -vaalikeräys on 15 vammais- ja kansanterveysjärjestön välistä yhteistoimintaa. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaajia eli vammaisia tai pitkäaikaissairaita.

Lahjoita pieni ele -keräykseen

• MobilePaylla numeroon 64971
• Verkossa osoitteessa www.pieniele.fi/lahjoita
• Keräyslippaaseen presidentinvaalien äänestyspaikoilla 17.–23.1.2024 sekä 28.1.2024.

Lisätietoja: www.pieniele.fi

Pieni ele kerää lahjoituksia vammaisille ja pitkäaikaissairaille aluevaalien äänestyspaikoilla. Keräyspisteen iloinen vapaaehtoinen tervehtii käden heilautuksella äänestäjiä.