Kuinka suojautua


Kuulosuojaimet

Korvatulpat

Vaahtomuoviset korvatulpat ovat edullisimmat ja yleisimmin käytetyt kuulonsuojaimet. Niitä on myös helposti saatavilla apteekeista, rautakaupoista ja suurista tavarataloista. Esimerkiksi konserteissa tai festareilla niiden suojausteho on riittävä, mutta jos käyt aktiivisesti keikoilla – kannattaa satsata joko hifitulppiin tai yksilöllisiin suojaimiin.

Hifi-tulpat

Hifi-tulpat ovat edullinen vaihtoehto tilanteissa, joissa tarvitaan äänenlaadultaan hyvää, luonnollisen kuuloista vaimennusta. Ne sopivat erittäin hyvin muusikoille, sillä tulpat vaimentavat tasaisesti koko kuuloalueella, eivätkä tee tukkoista tunnetta. Hifitulppia voi ostaa esimerkiksi musiikkiliikkeistä.

Yksilölliset suojaimet

Hyvää äänenlaatua tarvitseville on tarjolla myös yksilöllisiä suojaimia, jotka valmistetaan käyttäjän korvakäytävästä otetun valoksen mukaisiksi. Ne ovat huomattavasti hifi-tulppia kalliimmat, mutta käytössä miellyttävämmät. Yksilölliset suojaimet ovat hyvä vaihtoehto musiikin harrastajille ja ammattilaisille. Tulpissa ei ole ulostyöntyviä osia ja ne sopivat hyvin myös moottoripyöräilijöille.

Kupusuojaimet

Alun perin metsästäjille tarkoitetut kupusuojaimet soveltuvat hyvin myös muuhun tarkoitukseen, kuten koneita tai laitteita käytettäessä. Suojaimet vahvistavat hiljaiset äänet, mutta vaimentavat tehokkaasti liian voimakkaita impulssiääniä. Kupusuojaimia myydään rautakaupoissa ja tavarataloissa.

Korvatulppien käyttö


Pyöritä tulppa tiiviiksi sormiesi välissä


Vedä korvalehtesi taakse ja työnnä tulppa korvaasi.


Pidä tulppaa hetken aikaa paikoillaan, jotta se palautuu muotoonsa.

Käytä korvatulppia koko melualtistuksen ajan!