Uutiset

Ilmoita kuuloyhdistyksesi mukaan pieni ele -vaalikeräykseen 

Pieni ele limenvihreä logo.Seuraava pieni ele -vaalikeräys on tammikuussa 2024 presidentinvaalien aikaan äänestyspaikoilla. Saadut lahjoitukset käytetään kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi. Kuuloliitto on pieni ele -keräyksen jäsenjärjestö.

Ilmoita kuuloyhdistyksesi mukaan keräykseen, jos ette ole aiemmin olleet mukana. Jo mukana olleet saavat Pieni ele ry:ltä erillisen viestin syksyllä.

Miksi yhdistykseksi kannattaa tulla mukaan kerääjäksi?

  • Valmis työkalu rahan keräämiseen oman yhdistyksen toiminnan hyväksi.
  • Presidentinvaalien aikaisessa keräyksessä lahjoituksia annetaan hyvin.
  • Lahjoituksilla suurin osa yhdistyksistä järjestää vertaistukea, virkistystoimintaa ja kuntouttavaa toimintaa.
  • Yhdistykset kokevat keräyksen myönteisenä tapana tehdä yhteistyötä muiden paikallisten kanssa.
  • Yhteistyö keräystoimiston kanssa koetaan helpoksi.
  • Kerääminen ja lipasvahdin pesti koetaan helpoksi ja mukavaksi.
  • Yli 90 % lahjoituksista tulee käteisenä keräyslippaisiin. 2023 keräyksessä lahjoituksia annettiin lähes miljoona euroa käteisenä lippaisiin.

Keräyksen erikoisuus on, että lipasvahdit eivät pyydä lahjoituksia. Lipasvahti vain huolehtii keräyslippaasta ja kiittää lahjoittajia. Lippaan äärellä tapaa tuttuja, ja voi vaikka kutoa samalla villasukkaa. Keräys on koettu helpoksi vapaaehtoistehtäväksi, johon osallistutaan lyhyeksi ajaksi kerrallaan. Lipasvahdiksi yhdistys voi pyytää ketä tahansa eli tehtävässä ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.

Uusien mukaan tulevien yhdistysten ilmoittautumisia otetaan vastaan 20.9.2023 asti. Pieni tai suuri yhdistys, jokainen on tervetullut mukaan keräykseen omien resurssien mukaisesti. Lipasvuorot jaetaan kunkin yhdistyksen voimavarojen mukaan.

Jokainen keräyksessä mukana ollut yhdistys saa automaattisesti pieneltä eleeltä yhdistyspäivityspyynnön syksyn aikana. Päivityspyyntö lähtee myös niille yhdistyksille, jotka ovat olleet tauolla edellisessä keräyksessä.

Lisätietoja: 

  • Keräyskoordinaattori Minna Lehtola vastaa myös kysymyksiin sähköpostitse info@pieniele.fi ja puhelimitse 0400 887 114 (soittoaika arkisin klo 9–10 ja 13–15).
  • Kuuloliiton viestinnästä saa myös lisätietoja: Annette Fagerström, annette.fagerstrom@kuuloliitto.fi, p. 044 702 2747

www.pieniele.fi
www.facebook.com/pieniele