Uutiset

Aktiivista Aivoviikkoa Kuule ja muista -hankkeelta!

Vietämme viikolla 11 valtakunnallista Aivoviikkoa, jonka teemaksi on nostettu Ajattele aivojasi, mieti muistiasi. Tutkimusten mukaan jopa 40 % muistisairauksista olisi ehkäistävissä tai sairauden puhkeamista voitaisiin ainakin viivyttää. Riskiin voi vaikuttaa aivoterveellisillä elintavoilla ja valinnoilla. Aivoterveydestä huolehtiminen on siis tärkeää meille kaikille!

Tiesitkös, että kuulokojetta käyttämällä itse asiassa vahvistat joka hetki omaa aivoterveyttäsi ja kognitiotasi eli tiedonkäsittelytaitojasi? Kuule ja muista -hanke on lisännyt oman twistinsä Aivoviikon teemaan; Ajattele aivojasi, mieti muistiasi ja keskity kuuloosi. Tapahtumissa ympäri Suomea kerromme yhdessä paikallisten Muistiyhdistysten kanssa kuinka hoitamaton huono kuulo voi vaikuttaa muistiin ja aivoterveyteen ja kuinka omasta korvaamattomasta pääomastaan voi pitää huolta.

Voit myös tutustua teemaan ja osallistua viikkoon verkossa. Miina Sillanpää Säätiön Muistipuistoon avataan viikon aikana uusia kuulon perustuvia muistin ja tarkkaavaisuuden harjoitteita. Harjoitteissa hiki ei välttämättä virtaa mutta aivonystyrät ja hoksottimiset ovat sitäkin reippaammin työn touhussa!

Aivoterveyden ylläpito on arkisia tekoja ja valintoja. Tutun hyvinvointikuvan myötä haastamme jokaisen ajattelemaan aivojaan, miettimään muistiaan ja keskittymään kuuloonsa ei vain tällä maaliskuisella viikolla vaan vuoden jokaisena päivänä.

Syö säännöllisesti, monipuolisesti ja värikkäästi. Osallistu kerhoihin, yhdistyksiin ja harrastuksiin. Tapaa ystäviäsi, tuttavia ja sukulaisiasi. Treenaa aivojasi. Ratkaise sudokuita tai ristisanoja tai tee käsitöitä. Liiku haluamallasi tavalla monipuolisesti. Opettele uusia asioita. Nuku riittävästi, lepää, rentoudu ja nauti elämästä. Suojaa korvasi melussa ja tutkituta kuulosi säännöllisesti. Käytä kuulokojettasi. Muista: Parempi kuulokoje korvassa kuin piirongin laatikossa. Puhdista korvasi säännöllisesti esim. apteekista saatavalla öljysuihkeella. Mitä kaikkea näistä voinkaan vahvistaa arjessani! Kuuloliitto. Kuule ja muista -hanke.