Uutiset

7.2. on Valtakunnallinen varautumispäivä 

72 tuntia logo.

Valtakunnallista Varautumispäivää vietetään 7.2.2024. Päivän teema on ”Varautuminen on yhteispeliä”. Teema tuo esille viranomaisten ja kansalaisten roolit varautumisessa sekä muistuttaa siitä, että ihmisillä on oma vastuu kotitaloutensa varautumisesta mahdollisuuksiensa mukaan.

Varautumispäivä muistuttaa varautumisen merkityksestä ja kannustaa jokaista tekemään konkreettisia tekoja oman varautumisensa eteen. Varautumispäivä on 7.2., koska viranomaisten ja järjestöjen yhteinen suositus on, että jokaisen kotitalouden tulisi olla varautunut vähintään 72 tunnin ajaksi.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjestää Varautumispäivän yhteistyössä Kuntaliiton ja Huoltovarmuuskeskuksen kanssa. Varautumispäivä näkyy sosiaalisessa mediassa ja kirjastoissa. Ainakin noin 70 kirjastoa aikoo osallistua Varautumispäivään jakamalla varautumistietoa kirjastossa tai sosiaalisessa mediassa, järjestämällä aihetta koskevan kirjanäyttelyn tai järjestämällä 72 tuntia -yleisötilaisuuden.

Lisäksi osana päivää kunnille on lähetetty viime vuonna Kuntaliiton malli siitä, miten kunta voi viestiä varautumisesta verkkosivuillaan. Päivän julkaisut löytyvät sosiaalisesta mediasta tunnisteella #varautumispäivä

Varautumispeliä pelataan 7.2. alkaen

Varautumispäivänä julkaistaan myös varautumiseen liittyvä mobiilipeli. Löydät pelin 72 tuntia varautumissuosituksen sosiaalisen median kanavista: Facebookista, X:stä ja Instagramista käyttäjätunnuksella @72tuntia ja verkko-osoitteesta: 72tuntia.fi  Peliin osallistuneiden kesken arvotaan ämpäreitä, joiden sisällä on varautumisvälineitä.

Kuuloliiton 72 tuntia -koulutus

Myös Kuuloliitto järjestää kaksi 72 tuntia -koulutusta 20.3.2024. Ensimmäinen webinaari on klo 12-14 ja toinen klo 17-19. Kotitalouksien omatoiminen varautuminen on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen. Siksi jokaisen kannattaa varautua häiriötilanteisiin. Tule kuulemaan webinaareihimme, onko tietosi varautumisesta ajan tasalla.

Lisätietoja: 

Kuuloliiton 72 tuntia -koulutus 20.3. klo 12-14

Kuuloliiton 72 tuntia -koulutus 20.3. klo 17-19