Sany.

Suomen Akustikusneurinoomayhdistys ry on akustikusneurinooman eli vestibulaarischwannooman sairastaneille ja heidän läheisilleen sekä ammattihenkilöille tarkoitettu järjestö. Akustikusneurinooma (AN) eli vestibulaarischwannooma (VS) on kuulo-tasapainohermon hyvänlaatuinen, harvinainen kasvain. Tavallisimmat kasvaimen oireet ovat kuulon heikkeneminen, tinnitus ja huimaus tai tasapainohäiriö. AN löytyy usein korvalääkärin tai neurologin käynnistämien tutkimusten jälkeen ja magneettikuvauksella päästään nopeimmin diagnoosiin.

Suomen Akustikusneurinoomayhdistys ry on perustettu vuonna 1989, joten juhlimme 30-vuotisjuhlavuotta 2019. Toimialueenamme on koko Suomi ja jäseniä on tällä hetkellä noin 450. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kohderyhmän edunvalvojana sekä tukea ja rohkaista jäseniään osallistumaan ja toimimaan aktiivisesti omassa toimintaympäristössään.

Harvinaissairautta sairastaville vertaistuki ja tieto antavat voimavaroja ja ymmärrystä omasta sairaudesta. Yhdistys järjestää maksuttomia sopeutumisvalmennuskursseja ja alueellisia tapaamisia sairastuneille ja läheisille eri puolilla Suomea. Koska samalla paikkakunnalla ei useinkaan ole montaa tätä sairautta sairastavaa, tarjoavat aluetapaamiset tarpeellisen kohtaamispaikan pari kertaa vuodessa.

Tulevia tapahtumia 2020

7.2. Vapaaehtoistoimijakoulutus, Hämeenlinna
8.-9.2. Arviointityöpaja, luottamushenkilötapaaminen, hallitus, Hämeenlinna
21.3. SANY ry – kevätkokous, Helsinki
18.-20.5. Sopeutumisvalmennuskurssi, Ruissalon kylpylä, Turku

Lisätietoja:

www.akustikusneurinoomayhdistys.com
www.facebook.com/akustikusneurinoomayhdistys

Yhteystiedot

Tarja Koikkalainen Puheenjohtaja sanyposti@gmail.com 050 305 2675