Lieksan Kuuloyhdistys ry on Kuuloliiton jäsenyhdistys ja toimii alueensa kuulohuollon hyväksi jakaen tietoa apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä auttaen jäseniään hakemaan vertaistukea yhdistyksen toiminnasta. Yhdistys pyrkii säilyttämään vakiintuneet palvelut ja hyvät käytännöt yhdessä julkisen sektorin kanssa. Yhdistys on perustettu 1983 ja jäsenmäärä on noin 160.

Kuulolähipalvelu

Kuulolähipalvelu on kuuloyhdistysten vapaaehtoistoimintaan ja vertaistukeen perustuvaa ohjausta ja neuvontaa, joka tukee arkea sekä ehkäisee syrjäytymistä. Kuulolähipalvelu on maksutonta ja kaikille avointa kuuloneuvontaa. Se täydentää yhteiskunnan lakisääteisiä kuulonkuntoutuksen palveluita.

Toimintaa järjestävät Kuuloliiton kouluttamat kuuloyhdistyksen 4 vapaaehtoista henkilöä, joille Kuuloliitto tarjoaa myös toiminnanohjausta ja tukea. Kuulolähipalvelun vapaaehtoiset:

  • opastavat kuulokojeen ja kuulon apuvälineiden käytössä
  • avustavat kuulokojeen huoltotoimenpiteissä
  • neuvovat ja ohjaavat kuulonkuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä

 

Jäsenedut

Kuuloliiton jäsenmaksun maksaneille varsinaisille jäsenille Kuuloviesti-lehti 5 numeroa/vuosi. Liiton alueelliset sopeutumisvalmennuskurssit, kesto 2 vrk ilmainen. MTLH:n tuetut lomat 5 vrk, 20 €/vrk haettavina.

Yhdistyksemme kerhot, retket ja tapahtumat ovat tilaisuuksia, joissa jäsenet tutustuvat uusiin, samankaltaisessa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin. Yhdessäolo ja vertaistuki antavat varmuutta laitteiden käyttöön. Yhdessä tutustumme ja opettelemme uusien laitteiden käyttöä ja harjoittelemme induktiivista kuuntelua.

Tapahtumista ilmoitamme Lieksan Lehden seuratoimintapalstalla.  Tule rohkeasti mukaan. Tule tutustumaan tilaisuuksiimme ja toimintaamme. Kerromme mielellämme lisää.

Induktiosilmukat yleisissä tiloissa

Kulttuurikeskus Brahe Sali
Lieksan kirkko
Seurakuntakeskus, Mähkön siunauskappeli
Osuuspankki
Terveyskeskuksen potilastoimisto
Karpalosali, Yrjönhovi, Kuhmonkadun koulun juhlasali ja kirjasto.

Yhteystiedot

Aila Pulkkinen Sihteeri aila.pulkkinen@pp1.inet.fi 0400 294296
Raili Pulli Puheenjohtaja raili.pulli@gmail.com 0400 823258