Uutiset

Yhteystietoja koronavirusepidemiaan liittyen

Puhelin kädessä.

Lievistä hengitystieinfektion oireista kärsiviä on tällä hetkellä ohjeistettu sairastamaan kotona ja välttämään turhia sosiaalisia kontakteja. Terveydenhuollon yksiköihin tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, ettei pärjää kotihoito-ohjeilla. Vastaanotoille ei saa lähteä ilman yhteydenottoa omaan terveydenhuollon yksikköön.

Ajankohtaista tietoa koronavirusepidemiaan liittyen löytyy esimerkiksi THL:n ja YLE:n sivustoilta.

Terveyskylä-sivustolla voi tehdä testin, jolla arvioidaan koronainfektion mahdollisuutta > 

Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta 0295 535 535

Neuvontaa on mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Valtion yhteinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Valtakunnallinen päivystysapu 116 117

Päivystysapu on valtakunnallinen sairaanhoitopiirien järjestämä sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu. Koronavirustartuntaa epäiltäessä tulisi ottaa yhteyttä joko valtakunnalliseen numeroon tai omalle terveysasemalle. Joillakin sairaanhoitopiireillä on lisäksi omia neuvontapuhelimia koronaan liittyen:

 • Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
  Soiten koronaneuvontapuhelin: 06 828 7499 klo 8-20.
 • Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri
  Numero 040 825 1072 toiminnassa ympäri vuorokauden
 • Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
  Neuvontanumero (08) 315 2655
 • Satakunnan sairaanhoitopiiri
  Päivystysnumero 02 627 6868

Tekstipalvelut kuulovammaisille henkilöille

Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Uudenmaan Päivystysavulla on tekstipalvelu henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Tekstipalvelu toimii Terveyskylän sivuilla.

Linkki palveluun > 

Tekstipalvelu palvelee seuraavien kuntien asukkaita: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Kuurojen ja huonokuuloisten tekstiviestiasiointi numerossa 050 592 4740

 

Tätä listaa päivitetään jatkuvasti. Tiedot esim. paikkakuntakohtaisista kuulovammaisille järjestetyistä tekstipohjaisista yhteydenottotavoista voi ilmoittaa osoitteeseen viestinta@kuuloliitto.fi