AjankohtaistaKuulokoulu tilaisuus Suonenjoella 28.2.2023, asiantuntijana Maria Timonen Kuuloliitosta

Sisä-Savon Kuulo ry järjesti kuulokoulun ensikojeen saaneille ja heidän läheisilleen. Luentoa piti asiantuntija Maria Timonen Kuuloliitosta, aiheena kuulokojeen käyttö ja kotihuolto. Osallistujia oli 26. Kuuntelijat osallistuivat innokkasti ja kysymyksiä oli. Mukana kirjoitustulkit ja induktiosilmukka. Lopuksi oli kahvitarjoilu.


Sisä-Savon Kuulo ry:n hallitus 2023

Hallitus

Merja Ropponen (puheenjohtaja)

Arja Tapaninen (varapuheenjohtaja / jäsenkirjuri)

Mirja Kallio (jäsen)

Johanna Tapaninen (jäsen)

Anitta Hakulinen (jäsen)

Sinikka Pajamäki (jäsen)

Harri Onttonen (jäsen)

Raija Helena Helminen (varajäsen)

Helena Härkönen (varajäsen)


Menneet tapahtumat

Vierailijana asiantuntija Maria Timonen Kuuloliitosta

Suonenjoella 1.11.2022

1.11.2022 oli syyskauden viimeinen kuulolähipalvelupäivä. Mukana oli asiantuntija Maria Timonen Kuuloliitosta. Paljon keskustelua vertaistukipiirissä. Mukana kirjoitustulkit.

 Kuule ja muista luento Futurialla 18.10.2022

Sisä-Savon Kuulo ry oli mukana kuule ja muista tapahtumassa Futurialla. Luennoitsijana Tiina Ahonen Kuuloliitosta ja Riikka Hyytiäinen Muistiliitosta. Osallistujia oli 60. Suonenjoen Martat järjestivät kahvituksen.


Kuule ja muista luento Suonteella 21.9.2022

Sisä-Savon Kuulo ry oli mukana kuule ja muista tapahtumassa Suonteen kylätalolla 21.9.2022. Luennoitsijana Tiina Ahonen. Väkeä oli toimihenkilöiden lisäksi 20 henkilöä. Mukana kirjoitustulkkaus. Tilaisuus oli onnistunut.


Tunne Musiikki päivä Futurialla

Sisä-Savon Kuulo ry järjesti 14.9.2022 Futurialla Tunne Musiikki päivän. Päivän ohjasi Eläkeliiton Tunne Musiikki toiminnan suunnittelija Heini Siltainsuu. Päivä oli antoisa ja sai leppoisan yleisön osallistumaan mukaan. Mukana kirjoitustulkit ja induktiosilmukka. Kahvituksesta vastasi Suonenjoen Martat.


Kuuloseulontaa Rautalammilla

Sisä-Savon Kuulo ry järjesti kuuloautotapahtuman Rautalammilla 29.8.2022. Siinä sivussa oli myyjäiset, arpajaiset ja Kuuloliiton esitteitä tarjolla. Kuuloauton mukana olivat toimijat Ilkka Puhakka ja Alpo Pulkkanen. Yhdistyksestä Merja Ropponen, Arja Tapaninen ja Anitta Hakulinen. Päivä oli erittäin onnistunut ja antoisa.

Kuvassa: Arja Tapaninen ja Anitta Hakulinen.

 

Kuvassa: Alpo Pulkkanen ja Merja Ropponen, sekä pari kävijää.


Virkistyspäivä Myllykosken Kievarilla

Sisä-Savon Kuulo ry järjesti 29.6.2022 virkistyspäivän Myllykosken Kievarin kodassa. Ohjelmana oli jutustelua, yhteislaulua, makkaran syöntiä, tietovisailua, jälkkäriksi nokipannukahvia ja pitkopullaa. Loppukevennyksenä youtubesta kanoottilaulu. Mukava ja antoisa päivä. Lämmin kiitos osallistujille.


Kuule ja muista luento Suonenjoella 3.5.2022

Kuulolähipalvelupäivänä Suonenjoella oli vierailevana luennoitsijana Tiina Ahonen Kuuloliitosta. Aiheena Kuule ja muista. Kuuntelijat osallistuivat innokkasti ja tilaisuus oli antoisa. Käytössä oli induktiosilmukka ja kirjoitustulkkaus.


Ssä-Savon Kuulo ry Tervossa 18.11.2021

Sisä-Savon Kuulo ry kävi Tervossa paikallisen eläkeläisyhdistyksen kutsumana. Jaoimme tietoa kuulosta, sen kuntoutuksesta, yhdistyksestä, sen toinnasta ja lähipalvelusta. Mukana induktiosilmukka. Kuuntelijoita oli paikalla mukavasti, n 30 henkilöä.


Itä-Suomen piirin kuulolähipalvelun koulutuspäivä 17.11.2021

Suonenjoen Yrityspuisto Futuriassa pidettiin Itä-Suomen piirin kuulolähipalvelun koulutuspäivä. Osallistujina olivat Sisä-Savon Kuulo ry, Kuopion Kuulo ry, Varkauden Kuulo ry ja Savonlinnan Kuulo ry. Asiantuntijoina oli Maria Timonen ja Nina Huhtala. Käytössä oli induktiosilmukka ja kirjoitustulkkaus.

Aloitimme päivän maittavalla lounaalla. Koulutuspäivään sisältyi sairaaloiden kuulumiset, ajankohtaiset asiat ja keskustelua KLP-asiakkaiden haasteista Teams-etäyhteydellä, KYS:istä Anna-Leena Roitto (audionomi) ja Mervi Nanouche (korvakappaleentekijä), Savonlinnan keskussairaalasta Kati Pesonen-Simonen (audionomi). Välillä pidettiin kahvitauko. Lopuksi tutustuimme kuulokojeisiin ja KLP-huollon toimipiteisiin. Koulutuspäivä oli antoisa ja sai aikaan paljon keskustelua.


Kuuloluento Futuriassa 15.9.2021

Luento kuulosta, kuulovammoista ja kuulon kuntoutuksesta. Luennoitsijana Kysin korvalääkäri, audiologi Antti Hyvärinen. Käytössä induktiosilmukka ja kirjoitustulkkaus. Sali oli lähes täynnä kuulijoita.

Lämmin kiitos osallistujille, sekä paikalla että etäyhteydessä olleille. Suuri kiitos Sisä-Savon kansalaisopistolle, jotta etäyhteys toimi.


Kuuloseulontaa Tervossa

Sisä-Savon Kuulo ry järjesti kuuloautotapahtuman Tervossa 28.7.2021. Siinä sivussa oli myyjäiset, arpajaiset ja Kuuloliiton esitteitä tarjolla. Kuuloauton mukana olivat toimijat Paula Hesso ja Leena Häkkinen. Yhdistyksestä Merja Ropponen, Arja Tapaninen, Helena Härkönen ja Johanna Tapaninen. Kaikki ajat olivat varattu, kysyntää oli myös lisänä. Korona rajoitti kävijämäärää. Päivä oli aurinkoinen ja onnistunut.


Aino Hyvönen 90-v

Sisä-Savon Kuulo ry kävi kukkatervehdyksin onnittelemassa perustaja- ja kunniajäsentään Aino Hyvöstä hänen täyttäessään toukokuussa 90-v. Yhdistys perustettiin v.1980, jolloin sen nimenä oli Suonenjoen kuulonhuoltoyhdistys ry. Aino oli tosi monitoiminainen, rahastonhoitaja, pitkäaikainen sihteeri ja aktiivisesti mukana myyjäisissä ja talkoissa, on yhä hengessä mukana. Ihmisenä Aino on erittäin sydämellinen ja huumorintajunen. Aino on ollut aina kannustava voima, niin hallituksen kuin yhdistyksen jäsenille.

Hallituksen puolesta kukkatervehdyksen viemässä vpj Arja Tapaninen, Raija Helena Helminen, Johanna Tapaninen ja Mirja Kallio.


Kuuloliitto ry:n myöntämät ansiomerkit v.2020

Kuuloliitto myönsi ansiomerkit ansiokkaasta toiminnasta maamme kuulovammaisten hyväksi: kultainen ansiomerkki Arja Tapaninen, hopeinen Merja Ropponen ja pronssinen Johanna Tapaninen.

Ansiomerkit ja kunniakirjat oli tarkoitus jakaa yhdistyksen 40 v juhlassa, mutta sitä ei voitu järjestää koronan vuoksi.


Kuulolaite-pienhuolto Sisä-Savon Kuulo ry:n kuulolähipalvelun kautta.

Yhteydenotto
Ensisijaisesti yhteydenotto Sisä-Savon Kuulo ry:n puheenjohtaja Merja Ropposen kautta.

Kuulolähipalvelun toimijat
Merja Ropponen
0400 928 405

Arja Tapaninen
050 5409185 (tekstiviestinä)

Johanna Tapaninen
tapaninen.johanna89@gmail.com


 

Yhteystiedot

Merja Ropponen Puheenjohtaja merja.ropponen50@gmail.com 0400 928 405
Arja Tapaninen Varapuheenjohtaja / jäsenkirjuri arja.tapaninen@gmail.com 050 5409185 (tekstiviestinä)
Johanna Tapaninen Sisä-Savon Kuulo ry:n kotisivun ylläpitäjä / tiedotusvastaava tapaninen.johanna89@gmail.com