Nuorisotoimikunta 2023

Täältä pääset lukemaan esittelyt Kuuloliiton Nuorisotoimikunnan jäsenistä kaudella 2023. Jos haluat saada yhteyden heihin, voit laittaa viestiä heidän Instagram-kanavallaan: moottorikorvat tai ottaa yhteyttä Kuuloliiton asiantuntija Viivi Kilpeläisen kautta: viivi.kilpelainen@kuuloliitto.fi

Fanni Heikkinen, puheenjohtaja

Helou! Olen Fanni, 21-vuotias konetekniikan insinööriopiskelija Oulusta. Olen kotoisin Kainuusta ja siellä asuessani minulle tuli 17-vuotiaana vaikea kuulonalenema oikeaan korvaani. Samaisessa korvassa on myös tinnitusta kokoaikaisesti. Käytössäni on kuulokoje ja sisäkorvaistute suunnitteilla. Vasen korvani on täysin normaali. Ensimmäiselle Nutoleirille lähdin heti 18-vuotta täytettyäni ja siitä lähtien olen ollut Nuton toiminnassa mukana ja edelleen tällä tiellä yhtä innokkaana. Nähdään tapahtumissa!

Susanna Haarala, varapuheenjohtaja

Moikka! Mun nimi on Susanna, 29-vuotias huonokuuloinen nuori aikuinen. Oon kotoisin länsirannikolta ja muutin pääkaupunkiseudulle opiskelujen perässä. Nykyisin oon tiimiassistenttina kansainvälisessä yrityksessä eli toimistohommissa menee arkipäivät. Mulla on keskivaikea kuulonalenema, joka todettiin kun olin 20-vuotias ja sain silloin kojeet molempiin korviin. Lapsena mulla ei ollut kuulon kanssa ongelmia. Kuuloliiton toiminnan löysin vasta pari vuotta sitten, mutta se onkin vienyt ihan mukanaan ja oon saanut paljon uusia kavereita. Vertaistuki on ollut tosi tärkeää ja se on yksi iso syy miksi haluan olla Nutossa mukana kannustamassa kaikkia mukaan toimintaan ja tapahtumiin. Oon innoissani Nuto-kaudesta tällä huipulla porukalla!

Aleksei Mets

Morjesta! Olen Aleksei, 20-vuotias stadilainen. Synnyin heti huonokuuloisena ja käytän molemmissa korvissa kuulolaitteita. Muutin Virosta Suomeen vuonna 2013 ja olen asunut tosi pitkään Helsingissä. Suoritin merkonomi tutkinnon ja tällä hetkellä työllistyn kaupan alalla. Osallistuin ensimmäisen kerran Nuton tapahtumiin, kun olin 19 vuotta vanha. Sieltä heti olen saanut uusia ystäviä ja viihtynyt tapahtumissa, sekä saanut vertaistukea. Aloitin aktiivisesti osallistumaan tapahtumiin. Syyksi miksi olen kiinnostunut osallistumaan Nuton toimintaan, kun ajattelen, että voisin vaikuttaa heihin sekä sinuun. Haluan jakaa kokemuksia ja auttaa muita sekä kannustaa kaikkia ja tehdä yhteistyötä kansainvälisesti ja tapahtumissa. On iloa tehdä asioita kautta. Tsemppiä!

Jenna Linsuri

Moikkamoi! Mää oon Jenna, tällä hetkellä 21-vuotias, mutta kesällä täytän 22 vuotta. Mää oon Oulusta, nykyään asustelen opiskelujen takia Mikkelissä. Opiskelen toista vuotta yhteisöpedagogiksi ja tavoitteena on valmistua ensi vuonna jouluna… sitten katsotaan minne elämä vie valmistumisen jälkeen!

Olen sisäkorvaistutteen käyttäjä. Oikeaan korvaan asennettiin ensimmäinen istute, kun olin 2,5-vuotias ja vasempaan toinen, kun olin 10-vuotias. Käytin paljon viitottua puhetta päiväkodissa ja peruskoulussa. Toisen asteen opinnoissa olin “kuulevien” koulussa, jolloin viittomien käyttö väheni. Siksi koen tärkeänä käydä monissa kuulojärjestöjen tapahtumissa, joissa tapaa myös muita huonokuuloisia. Ensikosketukseni Kuuloliittoon tapahtui 8-vuotiaana osallistuessani pohjoisen lastenleiriin Onnelassa ja siitä lähtien olen ollut mukana monilla Kuuloliiton leireillä niin leiriläisenä, kuin ohjaajanakin.

Opintojen kautta ja sivusta seuranneena kiinnostuin Nuton toiminnasta, joten ensimmäistä kertaa kokeilin pyrkiä osaksi tätä joukkoa. Odotan tätä vuotta innolla, aivot täynnä ideoita ja ajatuksia, kohta päästään suunnittelemaan ja toteuttamaan kaikkea hauskaa! 

Juho Jauhiainen

Tsau! Mä oon Juho, 21-vuotias valtio-opin opiskelija Helsingistä. Minulla on ollut sisäkorvaistutteet jo pienestä pitäen ja tänä vuonna tulee täyteen 15 vuotta siitä, kun olin ensimmäisellä Kuuloliiton leirillä! Siitä asti olen ollut varsin aktiivisesti mukana kaikessa liiton toiminnassa esimerkiksi leiriohjaajan hommissa jo useamman vuoden. Minulla on Usherin syndrooma, mikä aiheuttaa kuulovamman lisäksi myös näön heikkenemistä. Tämä on toinen vuoteni Nuton toiminnassa ja odotan sitä innolla. Tarkoituksenani olisi keskittyä erityisesti kansainvälisyyteen ja vaikuttamiseen sekä tietysti järjestää myös päräyttäviä tapahtumia! Törmäillään!

Laura Ruonakangas

Moi,

Oon Laura. Ikää mulla on 21 vuotta ja oon kotoisin Oulun seudulta, josta muutin opintojen perässä Jyväskylään muutama vuosi sitten.  Opiskelen liikuntapedagogiikkaa Jyväskylän yliopistossa kolmatta vuotta. Sivuaineena mulla on erityisliikunta ja terveystieto. Musta tulee siis opetäti!

Mulla on lievän ja keskivaikean välillä oleva kuulovamma ja käytän kojeita molemmissa korvissa. Kävin lapsena kuuloalan tapahtumissa paljonkin, mutta pidin teininä useamman vuoden tauon ja lopulta päädyin takaisin 18-vuotiaana. Sen jälkeen olen ollut käytännössä joka paikassa ja myös ohjaamassa järjestöjen leireillä ja tapahtumissa. 

Onni Salomaa

Terve! Oon 19v sisäkorvaistutteita käyttävä nuori Tampereelta. Asuin alunperin Espoossa, mutta viime syksynä Sähkötekniikan diplomi-insinöörin opinnot ohjasivat minut tänne Hervantaan. Synnyin vaikeasti kuulovammaisena, mutta iän myötä kuuloni heikkeni, minkä vuoksi päätin hankkia sisäkorvaistutteet. Äidinkieleni on viittomakieli, jonka takia olen pyörinyt kaikkien kuulojärjestöjen tapahtumissa pienestä pitäen. Kuuloliiton järjestämissä tapahtumissa olen kuitenkin käynyt eniten, ensin leiriläisenä ja sen jälkeen ohjaajana. Hain mukaan Nutoon, sillä tiedän kokemuksesta miten tärkeää vertaistuki on, ja haluan olla mukana luomassa näitä positiivisia kokemuksia myös nuorille aikuisille. Odotan innolla tulevaa Nuto-kautta ja mitä kaikkea se tuo tullessaan. Meillä on mahtava porukka kasassa, ja saamme varmasti järjestettyä hauskoja tapahtumia!