Blogit

TET-jaksoni Kuuloliitossa


Kuva Suurleiriltä 2022. Minä olen tuo punatukkainen ja toinen on kuulokaverini.

Hei, minun nimeni on Iida. Olen 15-vuotias, tällä hetkellä 9-luokkaa käyvä nuori ja minulla on kuulolaitteet molemmissa korvissa. Olin TET-jaksolla Kuuloliitossa 31.10-4.11.2022.

Mikä on TET?

Lyhyesti sanottuna TET tarkoittaa työelämään tutustumista eli työharjoittelua, joka sisältyy peruskoulussa yläkoulun oppimäärään. TET on osa koulunkäyntiä, joten siitä ei makseta palkkaa eikä oppilas ole työsuhteessa TET-paikkaansa.

Riippuen koulusta, kunnasta/kaupungista ja luokka-asteesta TET-jakso voi kestää päivästä, jopa kahteen viikkoon. Tämän lähteenä on TAT.fi, wikipedia ja oma kokemus myös vaikuttaa.

Miksi menin juuri Kuuloliittoon ja mitä pääsin siellä tekemään?

Hain Kuuloliittoon TET-jaksolle, koska Kuuloliitto on minulle erittäin tuttu, sillä olen osallistunut leireille ja muihin tapahtumiin jo vuodesta 2014 asti. Halusin testata jotain itselleni uutta ja erilaisempaa, ja nähdä mitä muita hommia Kuuloliiton työntekijät tekevät kuin esimerkiksi leiriohjaajana toimimista.

Työtehtäväni olivat erilaisia ja monipuolisia.

Pääsin tekemään monenlaisia toimistotöitä, osallistuin kokoukseen, tein videoita ja sosiaalista mediaa sekä olin mukana suunnittelemassa tapahtumaa.

Mitä pidin työelämään tutustumisen viikosta?

Työharjoitteluni Kuuloliitossa oli mielestäni mainiosti onnistunut! Tykkäsin työtehtävistäni, koska ne olivat erilaisia ja kiinnostavia. Tapasin vanhoja sekä uusia ihmisiä ja oli mukavaa jutella itselleni uusien kasvojen kanssa ja nähdä työpaikan toimintaa.

Voisinko suositella Kuuloliittoa TET-paikaksi/muuksi työharjoittelupaikaksi?

Jos vaikka, joku kuulokaverini kysyisi: “Mietin olisikohan Kuuloliitto hyvä paikka työharjoitteluun tai muuhun?” Minä sanoisin ehdottomasti, että kyllä, koska Kuuloliitolla pääset kokeilemaan monipuolisia työtehtäviä ja saat uusia kokemuksia. Siellä on mukavia työntekijöitä ja mukavan tuntuinen ilmapiiri!

Iida Teivainen