Blogit

TEPPO-jaksoni Kuuloliitossa

Sohvi Sjöberg.”Hei, olen Sohvi. Olen 14-vuotias, käyn tällä hetkellä 8-luokkaa ja olen TEPPO-opiskelija. Minulla on kuulokojeet molemmissa korvissa.

Mikä on TEPPO?

TEPPO tarkoittaa työelämäpainoitteista opiskelua. Se on vähän kuin TET eli työelämään tutustuminen, mutta työharjoitteluja on enemmän. Oppilaat käyvät koulua normaalisti oman luokkansa mukana, mutta vuoden aikana on 5-7 TEPPO-viikkoa.

Työharjoitteluviikoilla koululta saa tehtäviä mitkä pitää tehdä viikon aikana. Tehtävät saattavat liittyä työpaikkaan. TEPPO-opiskelun idea on saada kokemusta työn hakemisesta, erilaisista työpaikoista ja -tehtävistä sekä opettaa vastuunkantoa, päätöksentekotaitoja ja ajanhallintaa.

Miksi hain juuri Kuuloliittoon ja mitä pääsin siellä tekemään?

Hain Kuuloliittoon TEPPO-jaksolle, koska Kuuloliitto oli minulle tuttu erilaisten leirien ja tapahtumien myötä, halusin testata myös jotain uutta ja erilaista sekä nähdä minkälaista työtä Kuuloliitossa tehdään.

Työtehtäväni olivat hyvin erilaisia. Pääsin tekemään erilaisia videoita ja somettamaan, tein oman somekampanjan ja pääsin seuraamaan webinaaria. Näiden lisäksi tein monenlaisia toimistotöitä.

Mitä tykkäsin työviikosta?

Työharjoittelu oli mielestäni hyvin onnistunut. Tykkäsin työtehtävistäni ja pääsin tapaamaan uusia ihmisiä ja näin työpaikan arkea. Voisin tulla ehdottomasti uudestaan!”

Sohvi Sjöberg