Sopeutumisvalmennuskurssi Lappajärvellä

Paikka: Hotelli Kivitippu
Osoite: Nykäläntie 137, Lappajärvi, Suomi
Katso kartalla

Kurssin aiheina ovat kuulo ja sen vaikutukset toimintakykyyn. Osallistujat saavat valmiuksia kuulokojeen käyttöön sekä tietoa kuulon apuvälineistä, kommunikaatiomenetelmistä ja tulkkauspalvelusta. Vertaiskeskustelut huonokuuloisuudesta, läheisten kokemuksista ja arjessa toimimisen keinoista ovat olennainen osa kurssiohjelmaa.

Kurssi sisältää kahden päivän kurssiohjelman ja puolen vuoden kuluttua järjestettävän jatkotapaamisen, jonka ajankohta sovitaan kurssilla. Majoitus on kahden hengen huoneissa täysihoidolla. Kurssit järjestetään Veikkauksen tuella ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Matkakuluista osallistujat vastaavat itse.

Alueellisten sopeutumisvalmennuskurssien hakemus

Hakemus tulee lähettää viimeistään kuukautta ennen kurssin ajankohtaa,
 joko sähköpostilla: maria.timonen(at)kuuloliitto.fi
– tai maapostina: Kuuloliitto ry, PL 1188, 70211 Kuopio.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssivalinnasta kirjeellä noin kolme viikkoa ennen kurssia. Valinnassa etusijalla ovat hakijat, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet kuulon sopeutumisvalmennukseen.

***

Kuuloliitto järjestää kahdeksan alueellista sopeutumisvalmennuskurssia vuonna 2018. Kuusi kurssia on tarkoitettu ikääntyneille kuulokojeen käyttäjille ja heidän läheisilleen ja yksi kurssi on tinnituspainotteinen.  Vuonna 2018 järjestetään lisäksi yksi kurssi, joka on suunnattu työikäisille.

Ajankohdat ja paikkakunnat ovat:

  • 15.3.2018 Lappeenranta, Scandic Patria
  • 21.3.2018 Varkaus, Hotel Oscar
  • 18.4.2018 Rokua, Rokua Health & Spa Hotel
  • 26.4.2018 Rauma, Cumulus City
  • 19.9.2018 Rovaniemi, Scandic Rovaniemi
  • 7.10.2018 Järvenpää, Scandic Järvenpää (työikäiset)
  • 7.11.2018 Lappajärvi, Hotelli Kivitippu
  • 15.11.2018 Järvenpää, Scandic Järvenpää (tinnituskurssi)

Lappeenrannan, Rauman ja Järvenpään kurssien hakemukset lähetetään Anna-Maija Toloselle, Varkauden, Rokuan, Rovaniemen ja Lappajärven taas Maria Timoselle. Lisätietoa Kuuloliiton aluetyöntekijöiltä.