Pohjoismainen kuuroutuneiden kesäviikko

Paikka: Leksand, Ruotsi
Osoite: Leksand, Ruotsi
Katso kartalla

Pohjoismainen kuuroutuneiden kesäviikko järjestetään jo 23. kerran. Tällä kertaa järjestäjänä on Ruotsin kuuroutuneiden järjestö Vuxendöva i Sverige, VIS.

Paikkana on Leksandin kansanopisto. Leksand on Taalainmaan keskus, joka sijaitsee noin 200 km Tukholmasta luoteeseen. Opisto sijaitsee kauniilla paikalla Siljan-järven rannalla lähellä keskustaa ja uimarantaa. Opisto pystyy majoittamaan 160 henkilöä ja ruokasaliin mahtuu kerrallaan aterioimaan 120 henkilöä. Kesällä voi ruokailla myös ulkona. Opiston luentosaliin mahtuu 200 henkilöä. Opistolla järjestetään kesäisin käsityöpainotteisia kesäkursseja, joten kesäviikolle osallistuvat voivat kokeilla erilaisia käsityötekniikoita kuten kirjansidontaa, keramiikkaa ja hopean taontaa. VIS on varannut opistolta paikat 60 henkilölle. Tarvittaessa majoitus voidaan järjestää myös opiston ulkopuolella.

Kesäviikon hinta on noin 450 eur ja siihen sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa, ruokailut, retket ja muu ohjelma. Lapset pääsevät puoleen hintaan. Matkat Suomesta Leksandiin ja takaisin eivät sisälly hintaan.

Helsingistä tai Turusta voi matkustaa laivalla tai lentokoneella Tukholmaan, josta pääsee junalla suoraan Leksandiin. Juna kulkee kahden tunnin välein ja matka kestää noin 2 tuntia. Juna pysähtyy myös Arlandan lentoasemalla, joten lentokoneella saapuvat pääsevät Arlandasta suoraan Leksandiin. Pohjoisen suunnasta tulevat voivat matkustaa myös laivalla Vaasasta Uumajaan ja Uumajasta omalla autolla tai junalla Leksandiin.

Tulkkaus
Kesäviikolle pyritään järjestämään kielitulkkaus (pohjoismaiset kielet tulkataan suomeksi ja päinvastoin) sekä kirjoitustulkkaus ja viitotun puheen tulkkaus. Lisätietoja tulkkauksesta:
Liisa Sammalpenger,
sammalpenger@gmail.com

Jos haluat matkustaa kesäviikolle ryhmän mukana, ota yhteyttä Kalle Tervaskariin, kalle@tervaskari.fi

Ilmoittautumiset viimeistään 31.3.2017:
sähköpostilla: kansli@visriks.nu
puhelimitse: +46 76 800 3775
kirjeitse: Vuxendöva i Sverige, Järnvägsgatan 36, 131 54, Nacka, Sverige