Kuulolähipalvelukoulutus 1. osa

Paikka: Tampere, Scandic Station
Osoite: Ratapihankatu 37, Tampere, Suomi
Katso kartalla

KUULOLÄHIPALVELUKOULUTUS

 

Kuulolähipalvelu on yhdistysten järjestämää, vapaaehtoisvoimin toteutettavaa ohjausta ja neuvontaa. Kuulolähipalvelutoimijat tukevat kuulokojeen ja apuvälineiden käytössä sekä neuvovat kuulonkuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Kuuloliiton valtakunnallinen kuulolähipalvelukoulutus on kokonaisuus, joka sisältää peruskurssin 1. ja 2. osat sekä ennakkotehtäviä. Kurssilaiset sitoutuvat osallistumaan molemmille kursseille.

KUULOLÄHIPALVELU – Peruskurssin 1. osa 2021, jonka 2. osa järjestetään helmikuussa 2022.

Peruskurssin 1. osan tavoitteena on oppia vapaaehtoistoiminnan periaatteet ja kuulonkuntoutuksen perusteet sekä tiedostaa kuulolähipalvelun merkitys sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuudessa. Lisäksi tutustutaan erilaisiin kuulokojeisiin ja kuulon apuvälineisiin.

Kohderyhmä: Kuulolähipalvelusta kiinnostuneet vapaaehtoiset. Kurssille mahtuu 16 kurssilaista, kaksi osallistujaa/kuuloyhdistys. Koulutukseen osallistumisesta sovitaan kuuloyhdistyksen kanssa, jolloin yhdistys maksaa osallistumisen ja matkojen omavastuuosuuden.

Osallistumismaksu: 60€/henkilö, sisältää koulutuksen, ohjelman mukaiset ruokailut ja majoituksen. Matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. Ilman majoitusta osallistumismaksu on 20 euroa/henkilö.

Hakeminen kurssille ja lisätietoja: Kurssille hakeminen tapahtuu ensisijaisesti Kilta-järjestelmän kautta, http://kilta.kuuloliitto.fi 9.8.-7.9.2021. Kurssille valituille ilmoitetaan syyskuun aikana.

Koulutus järjestetään Opintokeskus Siviksen tuella.