Hyvä ikä -messut

Paikka: Helsingin Messukeskus
Osoite: Messuaukio 1, Helsinki, Suomi
Katso kartalla

Kuuloliitto muistuttamassa kuulon ja muistisairauksien yhteydestä Hyvä ikä -messuilla

Kuuloliitto muistuttamassa kuulon ja muistisairauksien yhteydestä Hyvä ikä -messuilla

Kuuloliitolla on oma piste Hyvä ikä -messuilla koko messujen ajan. Tervetuloa!

Kuuloliiton Kuule ja muista -hanke on jakamassa tietoa kuulon ja muistisairauksien yhteydestä Vanhustyön ja vanhuusiän Hyvä ikä -messuilla Helsingissä 28.-29. syyskuuta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että hoitamaton heikentynyt kuulo on yksi muistisairauden riskitekijöistä.

– Hankkeemme tavoitteena on lisätä ikääntyneen hoitamattoman kuulon aleneman aivoterveysvaikutusten tunnistamista sekä edistää keinoja tukea ikääntyneen kuuloa ja muistia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että oikea-aikainen kuulon kuntoutus tukee kognitiota, muistia ja tiedonkäsittelyä, ja voi siten siirtää muistisairauden puhkeamista, hankkeen asiantuntijat Tiina Ahonen ja Maarit Honkasola kertovat.

Ahonen kertoo aiheesta myös alustuksessaan ohjelmalavalla 29.9. klo 15:
Kun kuulet pystyt myös muistamaan – ikäkuulon vaikutus muistiin ja arjen toimintakykyyn. | Hyvä Ikä (expomark.fi)

Messuilla on mukana myös muita Kuuloliiton asiantuntijoita sekä kuuloyhdistysten vapaaehtoisia. Kuuloliiton asiantuntija Johanna Juola kertoo, että usein kuulo heikentyy pikkuhiljaa ja heikentyneeseen kuulon tottuu.

– Ihminen saattaa myös vähätellä heikentynyttä kuuloaan: ei kaikkea tarvitse kuullakaan, muut puhuvat niin epäselvästi ja niin edelleen. Koskaan ei ole liian myöhäistä hakea apua heikentyneeseen kuulon. Nykyaikaiset kuulokojeet mahdollistavat kanssakäymisen läheisten ja ystävien kanssa sekä parantavat elämänlaatua ja lisäävät turvallisuuden tunnetta, Juola korostaa.

Lisätietoja:

Tiina Ahonen, tiina.ahonen@kuuloliitto.fi, p. 044 346 9539
Maarit Honkasola, maarit.honkasola@kuuloliito.fi, p. 044 346 9544
Johanna Juola, johanna.juola@kuuloliitto.fi, p. 0400 802 667

Kuule ja muista (2021-2023) -hanke on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEA:n rahoittama. Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat Miina Sillanpään Säätiö, Muistiliitto, Ikäinstituutti, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry, Espoon ja Kauniaisten Muistiyhdistys ry, Keski-Suomen Muistiyhdistys ry, Jyväskylän yliopisto Gerontologian tutkimuskeskus, Pohjois-Savon Muisti ry, Audionomiyhdistys ry sekä Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry.