Uutiset

Pieni ele -keräys käynnissä

Keräys äänestyspaikoilla 26.5.-13.6.

pieni ele -vaalikeräys kerää äänestyspaikoilla lahjoituksia kotimaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi. Lahjoituksilla autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, kuulovammaisia, aivosairaita, lapsia, nuoria ja aikuisia sekä heidän perheitään. Apu voi olla mitä vain opaskoirien kouluttamisesta vertaistukeen ja kuntoutukseen. Ennen kaikkea lahjoituksilla annetaan onnen hetkiä arkeen niitä tarvitseville.

Keräyspaikat ovat olleet äänestyspaikoilla vuodesta 1907 asti. pieni ele -keräyslippaat lipasvahdin kera löytyvät kuitenkin tänä vuonna harvemmilta äänestyspaikoilta koronarajoituksista johtuen.

Koronatilanne uhkaa vaalien yhteydessä tehtävää perinteistä lipaskeräystä, sillä varsinkin suurissa kaupungeissa kaikille äänestyspaikoille ei terveysturvallisuussyistä voi mennä vapaaehtoisia keräyslippaineen kuten normaalisti. Tämän vuoksi noin 1,2 miljoonan euron suuruinen keräyksen tuki uhkaa jäädä saavuttamatta. Suurimmaksi osaksi käteislahjoituksiin perustuva keräys on aiemmin ollut yli 10 000 vapaaehtoisen yhteisponnistus äänestyspaikoilla ympäri Suomea. Vaalien yhteydessä vapaaehtoisten keräämä tuki on merkittävä pitkäaikaissairaille ja vammaisille.

Perinteisen lippaan puuttuessa pieni ele etsii ratkaisuja uusista digitaalisista lahjoitustavoista, jotta avunsaajat saisivat tarvitsemansa tuen. Lahjoituksia voi nyt tehdä verkossa, tekstiviestitse ja MobilePay-sovelluksella. pieni ele toivoo, että lahjoittajat löytävät uudet keräystavat.

”Keräykseen lahjoittaminen on ollut monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän
perinne. Uskomme, että sama auttamisenhalu ja myötäeläminen vaikeina aikoina näkyy nytkin, vaikka joudumme osittain muuttamaan lahjoitustapoja pandemian takia. Toivommekin, että ihmiset edelleen löytävät keräyksen, sillä lahjoituksista saatu apu on sen saajille korvaamatonta”, sanoo pieni ele -keräyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

Perinteinen, aiemmin Vaalikeräyksenä tunnettu, pieni ele -keräys on 114 vuotta toteutettu vapaaehtoisvoimin lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla. Vuodesta 1907 asti toimineen hyväntekeväisyyskeräyksen tuotot jaetaan pienessä eleessä mukana olevien 15 kotimaan vammais- ja terveysjärjestön kesken. Järjestöt käyttävät keräysvarat mm. vertaistukeen, kuntoutukseen, neuvontaan ja apuvälineiden hankintaan. Järjestöjen kautta keräystuotoista saa apua yli 300 000 pitkäaikaissairasta ja vammaista Suomessa.

Lahjoitustavat
MobilePay: 64971
Tekstiviesti: LAHJOITA10 numeroon 16301
Verkkolahjoitus: www.pieniele.fi
Tilisiirto: Pieni ele ry FI73 5727 1820 0477 19

Keräyslipas kuntavaalien äänestyspaikoilla 26.5.- 8.6. ja 13.6.2021