Uutiset

Kun kuulokoje ei enää riitä

Mikäli sinulla on kuulovaikeuksia käytössä olevista kuulokojeista huolimatta, kannattaa selvittää olisiko sisäkorvaistutteesta (CI) hyötyä. 1.12.2018 järjestettävässä tilaisuudessa saat tietoa kuulosta, sisäkorvaistutteesta ja elämästä kuulonaleneman kanssa.  Samalla tilaisuus toimii myös CI-tukiverkosto-projektin (2016-2018) loppuseminaarina.

Tilaisuudessa muun muassa korvalääkäri, audiologi Sari Mykkänen kertoo sisäkorvaistutteen hoitokriteereistä ja hoitopolusta, projektisuunnittelija Anna-Maija Tolonen puhuu kuulosta ja Ulla Konkarikoski sisäkorvaistutteesta.  Lisäksi kuullaan Kuuloliiton CI-tukiverkosto-projektin tuotoksista.

Tilaisuuden alussa ja tauolla voit tutustua istutemaahantuojien näyttelyyn sekä lainata elävän kirjan.
– Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Meidän kirjastosta lainattavilla ihmisillä on kuulovamma ja sisäkorvaistute.  Meiltä voi kysyä istutteeseen, kuulovammaan ja niiden kanssa elämiseen liittyviä kysymyksiä – keskustelemme omien kokemuksiemme pohjalta, kertoo elävänä kirjana toimiva Karoliina Toivonen.

Kun kuulokoje ei enää riitä –tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita! Kahvitarjoilua varten toivomme, että ilmoittaudut alla olevan linkin kautta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen >

Ohjelma pdf-tiedostona >

Suomessa sisäkorvaistuteleikkauksia on tehty vuodesta 1995 lähtien, arviolta yhteensä parituhatta kappaletta. Sisäkorvaistute on leikkauksella asennettava sähköinen kuuloapuväline henkilöille, joille vahvinkaan kuulokoje ei tuo riittävää apua kuulemiseen.  Arvio sisäkorvaistutteen hyödystä henkilölle ja päätös leikkauksesta tehdään yliopistollisten sairaaloiden moniammatillisessa työryhmässä.

CI-tukiverkosto-projektissa on koulutettu vertaistukihenkilöitä ja kehitetty koko maan kattava tukiverkosto sisäkorvaistutetta käyttäville ja sitä harkitseville.  Projekti on tuottanut infomateriaalia sisäkorvaistutteesta ja järjestänyt ympäri Suomea Kun kuulokoje ei enää riitä –tilaisuuksia.  Ensi vuoden alkupuolella julkaistaan projektissa tehty Kokemuksia sisäkorvaistutteesta –tutkimus.