Kato mitä mä sanon -kampanja

#Katomitämäsanon -kampanja tuo esille selkeän puheen ja huulioluvun merkityksen ja hyödyn jokapäiväisessä kommunikaatiossa.  Kaikki ymmärtävät sinua paremmin, kun puhut selkeästi niin, että jokainen sana erottuu.  Selkeä puhe helpottaa paitsi kuulemista myös huuliolukua.  Monelle huulion seuraaminen tekee puheesta ymmärrettävää.

Osallistu Kato mitä mä sanon –kampanjaan ja julkaise oma äänetön videosi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #katomitämäsanon ja haasta samalla kaverisi mukaan kampanjaan.

  • Kuvaa itsestäsi lyhyt, muutaman sanan sisältävä video. Sanojen sisällöllä ei ole merkitystä.  Tärkeintä on, että kasvosi ja huuliosi näkyy, ja että jokainen sana erottuu toisistaan.
  • Julkaise videosi äänettömänä ja julkisena sosiaalisessa mediassa (ensisijaisesti Instagramissa, Youtubessa tai Twitterissä, mutta julkaisun voi tehdä myös Facebookiin). Liitä julkaisuusi tunniste #katomitämäsanon ja pyydä katsojia kommenttikentässä arvaamaan/päättelemään, mitä sinä sanot.  Julkaise oikea vastaus kommenttikentässä vuorokauden kuluttua.  Haasta myös kaverisi julkaisemaan omia videoita!
  • Jos julkaiset videosi englanniksi, liitä siihen tunniste #watchwhatisay
  • Ohjeet videon julkaisemiseen äänettömänä

Uutisankkuri ja kirjailija Matti Rönkä, kirjailija Rosa Meriläinen ja rockmuusikko Jyrki Linnankivi (Jyrki 69) toimivat kampanjan kelulakuvina.

Katso ja päättele, mitä he sanovat esimerkkivideoilla.

Kampanjaan voi osallistua myös lähettämällä kaverille sähköisen kortin tai jakamalla sen sosiaalisessa mediassa.  Katso kortit.

Millaista on selkeä puhe?  Mitä tarkoittaa huulioluku?

Selkeä puhe on rauhallista ja hyvin artikuloitua – jokainen äänne ja sana erottuu.  Huulioluku taas tarkoittaa puheen sisällön päättelemistä puheen näkyvistä piirteistä kuten huulten, kielen ja leuan liikkeistä. Päättelyä täydennetään eleiden, ilmeiden, kehonkielen ja tilannevihjeiden perusteella.  Lue lisää …