Uutiset

Kansainvälinen kuurojen viikko 20.-26.9.

Valkea talo syksyllä.

Syyskuun viimeisellä viikolla  vietetään kansainvälistä kuurojen viikkoa. Lisäksi torstaina 23.9. juhlitaan YK:n kansainvälistä viittomakielten päivää. Viikon juhlahumun kruunaa viittomakieliset Verkkobileet.

Kuurojen Liitto toteuttaa jo perinteeksi muodostuneen suoran Verkkobileet -juhlalähetyksen 24.9. klo 18-20. Viihteellinen viittomakielinen show on katsottavissa suorana osoitteessa: www.kuurojenliitto.fi

Kaikki esitykset tulkataan myös suomeksi, joten verkkobileisiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki! Teemana tänä vuonna on moninaisuus, ja esiintyjäkaarti edustaakin viittomakielisen yhteisön koko kirjoa.

Tähtiesiintyjistä mainittakoon räppari Joacimin ja Pikku Kakkosestakin tutut Juha-Miguel Peltomaan ainutlaatuinen yhteisrap suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä. Luvassa on myös tanssia, drag show sekä hulvaton sketsikilpailu Huitous. Bileistä on muodostunut jo ilmiö, ja lähetystä katsotaan juhlatunnelmissa kotikatsomoissa ja kuurojenyhdistyksillä.

Kuurojen viikolle osuu myös YK:n julistama viittomakielten päivä (23.9.), jota juhlitaan nyt neljättä kertaa.

Kansainvälistä kuurojen päivää on vietetty jo vuodesta 1958. Myöhemmin päivä laajentui nykyiseen viikon muotoon. Kansainvälisen kuurojen viikon ytimessä on maailman kuurojen yhteenkuuluvuus ja solidaarisuus sekä tämän vahvan yhteisöllisyyden juhlistaminen yhdessä muun maailman kanssa. Juhlaviikolla halutaan myös tukea ja vahvistaa edunvalvontatyötä kuurojen ja kaikkien viittomakielisten oikeuksien parantamiseksi eri puolilla maailmaa.