Uutiset

Herkällä korvalla -palkinto uudistui

Kuuloliitto avasi 16.5. Helppo kuulla -viikon yhteydessä uudistuneen Herkällä korvalla -esteettömyyspalkinnon haun. Pakinnonsaajaa voi nyt ehdottaa kuka tahansa ja palkintoon liitettiin 1000 euron suuruinen rahapalkinto.

Herkällä korvalla -esteettömyyspalkinto myönnetään taholle, joka on esimerkillisellä toiminnallaan edistänyt kuunteluympäristön​ esteettömyyttä ja kuulovammaisten toimintamahdollisuuksia. Arviointikriteereitä ovat 1) ratkaisun innovatiivisuus, 2) kuulovammaisten osallistaminen ratkaisussa ja 3) palkittavan toimijan sitoutuminen esteettömyyteen.

Herkällä korvalla jaetaan joka toinen vuosi, vuorotellen Selkeän puhujan kanssa. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Aiemmin sen ovat saaneet Hotelli Urku, FinFonic Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hiippala, Saint-Gobain Rakennustuotteet OY/Ecophon, Invalidiliiton arkkitehti Kirsti Pesola, Qlu Oy ja ympäristöministeriön yliarkkitehti Niina Kilpelä.

Kuuloliiton liittohallitus päättää palkinnonsaajan ehdotusten pohjalta ja palkinto jaetaan Kuuloliiton liittokokouksen yhteydessä lokakuussa 2022. Haku on auki 26.8. asti. Tutustu tarkempiin ohjeisiin https://www.kuuloliitto.fi/palkinnot/herkallakorvalla/ ja ehdota palkinnonsaajaa täällä: https://link.webropol.com/s/herkallakorvalla

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Anniina Lavikainen, anniina.lavikainen@kuuloliitto.fi, 050 303 4841