Uutiset

80 vuotta täyttävä Kauko Saari on meluasioiden konkari

Kauko Saari pitää kädessään desibelimittaria.Musiikin lehtori ja rumpali Kauko Saari on tehnyt Kuuloliitossa tinnitus- ja melutyötä erityisasiantuntijana vapaaehtoispohjalta 1990-luvulta alkaen.

– Tulin liittoon oman tinnitukseni vuoksi, mutta aika pian olin mukana perustamassa Tinnitusyhdistystä. Olen saanut auttaa toisia, se on tuntunut tärkeältä, ja antanut intoa ja voimia jatkaa yleishyödyllistä työtä.

– Meluasioihin aloin perehtyä syvemmin oikeastaan vasta sitten, kun aloimme kiertää festivaaleilla tekemässä melutyötä, Kauko kertoo.

Keskeinen saavutus on ollut se, että festivaalien aiheuttama meluongelma on saatu haltuun ja asiakkaat käyttämään tarkoituksenmukaisia kuulosuojaimia.

– Festivaalit eivät enää häiritse ympäristöä samalla tavalla kuin ennen. Niissä asioissa opit ovat menneet perille.

Kauko kokee, että häntä on kuunneltu.
– Kiersin Hangosta Ivaloon puhumassa ja kouluttamassa meluasioista ja tinnituksesta. Olen myös istunut lukuisissa työryhmissä Kuuloliitossa ja eri ministeriöissä ja vaikuttanut valtakunnallisilla meluntorjuntapäivillä. Olen ollut suunnittelija, organisoija ja pääneuvottelija Kuuloliiton asioissa eri viranomaisten, tutkijoiden, äänialan asiantuntijoiden, ohjelmatoimistojen, tapahtumajärjestäjien ja sponsoreiden kanssa.

Kauko Saari täyttää 80 vuotta 5.10.2020. Hän tekee edelleen kuulo- ja tinnitustyötä vapaaehtoispohjalta. Kuuloliitto palkitsi hänet kultaisella ansiomerkillä vuonna 2005.

Sydämelliset onnittelut Kaukolle merkkipäivän johdosta!